Életmód tanácsadás

A szezonális depresszió és a szerencsejáték függőség megszüntetése segítséggel

szezonális depresszió

Ismeri a szezonális depresszió tüneteit? Szeretné, ha Ön és a családtagjai elkerülnék ezt a betegséget? Szerettei körében szerencsejáték függőségben szenved valaki? Tájékozódjon a megelőzés és a kezelés lehetőségeiről!

A hideg téli napokon, amikor a világos nappali órák száma kevesebb, mindenki hajlamosabb a fáradtságra és a betegségre. Nem csak a vírusoktól kell a testet védeni, hanem a lelket is a rossz hangulattól. A tevékenységek, és a különböző feladatok mennyisége ugyanannyi, mint a melegebb nyári hónapokban, de a rendelkezésre álló idő kevesebbnek tűnhet. A borongós, esős, fagyos időben általában rosszabb az emberek kedve, mint a napsütéses időszakban. A rohanó világban egyre több negatív hatás érheti Önt is, amelyeket ha nem tud megfelelően kezelni, akkor könnyen szezonális depresszióba eshet. Ez az állapot lassan, szinte észrevétlenül alakul ki, ezért ha nem fordít elég figyelmet önmagára, és gondjai vannak, könnyen elhatalmasodhat a szezonális depresszió. Ha a téli időszakban „menetrendszerűen” csüggedt, sokat aggódik, és negatív gondolatai vannak, fontos, hogy jobban figyeljen önmagára annak érdekében, hogy ne alakuljon ki a szezonális depresszió. Szükség esetén keressen egy megbízható szakembert, aki segít Önnek abban, hogy helyreálljon a kedélyállapota, és újra megfelelően tudja ellátni a munkáját, illetve az egyéb teendőit.

Sok embernél tapasztalható, hogy amikor anyagi gondjai jelentkeznek, és nem látja a megoldást, akkor olyan módszert keres, ami idővel szerencsejáték függőséghez vezethet. Vannak, akik csak a játék és a szórakozás kedvéért választják ezt a kikapcsolódási és pénzszerzési lehetőséget, ami azonban a legtöbb esetben nem vezet eredményre. A szerencsejáték függőség problémát okozhat a magánéletben, tönkreteheti a családi életet, és még rosszabb anyagi helyzetbe is sodorhatja. A szerencsejáték függőség leküzdése egyedül nagyon nehéz, ezért vegye fel a kapcsolatot egy olyan pszichológussal, aki tapasztalt ezen a területen!

Sólyom-Tóth Tamás klinikai szakpszichológus tanácsokkal látja el Önt, segít abban, hogy megoldást találjon a problémájára! Fontos, hogy belássa, az anyagi biztonsága nem a szerencsén múlik! A szerencsejátékban egy valami biztos, előbb vagy utóbb veszíteni fog. Nem csak a szerencsejáték függőség megszüntetéséhez nyújt támogatást, hanem a szezonális depresszió, és más nehézségek leküzdéséhez is. Informálódjon részletesen a szakember módszereiről a www.pszicho-menta.hu weboldalon, és egyeztessen időpontot konzultációra! Hívja bizalommal a 06-30-6116477-es telefonszámot, vagy küldjön üzenetet a solyomttamas@yahoo.com e-mail címre!