Életmód tanácsadás

Generalizált szorongás leküzdése szakember segítségével

generalizált szorongás

Rossz a közérzete, és sokat aggódik az utóbbi időben, aminek nem találja az okát? Másik iskolában folytatja a tanulmányait, vagy elköltözött a megszokott környezetből, és rendszeresen nyugtalan? Előfordulhat, hogy a problémája a generalizált szorongás, ami miatt célszerű minél hamarabb pszichológus segítségét kérni.

Az emberek életében sok olyan helyzet adódhat, ami aggodalomra ad okot. Ha valaki lelkileg kiegyensúlyozott, akkor tudja a problémát kezelni, és a megoldás után megnyugszik. Már gyermekkorban kialakulhat a szorongás, ha nem megfelelő körülmények között nevelkedik valaki, és a szülők idegesek, veszekednek, ami miatt a gyermek nem harmonikusan működő családban él. Nagy hatással van a diákokra az iskola légköre, az osztálytársak és a tanárok személyisége. A tanulmányok során állandóak az elvárások, a felsőoktatásban pedig rendszeresek a vizsgák, amikor helyt kell állni. Ha többször ér valakit kudarcélmény, azt nem felejti el, és a legváratlanabb pillanatokban is előjöhet a traumatikus emlék. Ilyenkor az embert újra elfogja a szorongás, különböző tünetei vannak, és kényelmetlenül érzi magát. Önkéntelenül felidézi a korábbi kellemetlen élményeket, és ez elhatalmasodik rajta. Ha Ön ezt tapasztalja magán, pedig nincs olyan körülmény, ami miatt aggódnia kellene, akkor gyanakodhat arra, hogy generalizált szorongásról van szó. Sok odafigyeléssel, és pozitív gondolatokkal sikerülhet ettől megszabadulni, de egyedül nagyon nehéz. A legcélszerűbb, ha megkeres egy pszichológust, aki segít Önnek a generalizált szorongást kézben tartani. Az önismeret lehetővé teszi a folyamat megállítását, és azt, hogy időben észrevegye a GAD (Generalized Anxiety Disorder) kialakuló problémáját. A szakember támogatja Önt ebben is, és a terápia segítségével újra kiegyensúlyozott életet élhet. A GAD (Generalized Anxiety Disorder) több szempontból nagyon kellemetlen az ember számára, fizikai és szemmel látható jelei is vannak, például fejfájás, nyugtalanság, türelmetlenség, ingerlékenység, és légszomj, amelyek nagyon zavarják az adott személyt. A pszichológussal folytatott beszélgetések, a körülmények elemzése rávilágít arra, hogy miért alakulhatott ki a generalizált szorongás, amire Ön lehet, hogy nem is gondol.

Forduljon szakemberhez a generalizált szorongás megszüntetése érdekében! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!