Életmód tanácsadás

Kötődés, szeretet, elfogadás a kiegyensúlyozott élethez

kötődés, elfogadás

Szeretne magányosan élő ismerősének segíteni? Bizalmatlanság jellemzi valamelyik családtagját? Párkapcsolati problémával küzd, mert nehezen tud kötődni a társához? Kérje szakember segítségét, ha gondjai vannak a kötődés, az elfogadás területén, hiszen fontos, hogy változzon a jelenlegi helyzet!

A személyiségfejlődés szempontjából óriási jelentősége van a születés utáni éveknek. A kisgyermekek feltétel nélkül elfogadják a szüleiket, példaként tekintenek rájuk, és utánozzák őket. Meghatározó jelentősége van a gyermek és az anya közötti kapcsolatnak, ami a későbbiekben kihat az egész életre. Egy jó családi légkör a szereteten alapul, ahol a családtagok mindenben segítik egymást, bíznak a másikban. Gyermekkorban alakulnak ki azok a kötődési minták, amelyek sokszor egy életen át fennmaradnak. Ha a szülők elhanyagolják a gyermeküket, ha nem kap elég törődést, ez károsan hat a személyiségfejlődésére. Minden gyermeknek szüksége van a szeretetre, ha pedig ezt nem kapja meg a családtól, akkor később gondjai lesznek a szeretet elfogadásával és kimutatásával. Már serdülőkorban lehet látni a kötődés hiányát abban az esetben, ha a gyermek korábban elszigetelten élt a családban. A szeretet elfogadása nélkül nehezebb jó emberi kapcsolatokat létesíteni, a szeretetteljes párkapcsolat kialakítása pedig lehetetlen. Óriási gondot okozhat a kötődés hiánya felnőttkorban, amikor mindenki szeretne párt választani. Ha hiányos az önismeret, akkor nehéz megtalálni a probléma okát, és mindenképp ajánlott olyan pszichológushoz fordulni, aki segít a folyamatokra rálátni, az önismeretet fejleszteni. A szakember olyan kérdéseket tesz fel a beszélgetések során, amelyekkel kideríthető, hogy mi okozza a kötődés hiányát. A pszichológus rávilágíthat olyan történésekre, helyzetekre, amelyek döntően befolyásolták a kialakult helyzetet, és segít abban, hogy sikerüljön a lelki egyensúlyt megtalálni.

Forduljon olyan szakemberhez, aki a kötődés és elfogadás témakörében eljuttathatja Önt a megértéshez, ezáltal a probléma megoldásához! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a 06-70-4325790-es számot!