Életmód tanácsadás

Otthoni fogápolás – Hogyan előzzük meg a problémákat?

otthoni fogápolás

Ön elég időt és figyelmet fordít az otthoni fogápolásra? Megéri, hiszen ezáltal megkímélheti magát a fájdalomtól, és rengeteg probléma kialakulását előzheti meg!

A fogak és a szájüreg ápolása hozzátartozik a mindennapokhoz. Bizonyára Ön is szeretne szép mosolyt, és igyekszik a betegségek kialakulását megelőzni. Mindezek érdekében fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítson az otthoni fogápolásra, és rendszeresen vegyen részt fogászati ellenőrzésen. Sajnos a legtöbben már a fürdőszobában elkövetik a hibát, nem mosnak fogat alaposan, ami számos problémához vezethet. A helyes fogmosás technikája könnyen elsajátítható, amit már gyermekkorban tanácsos megtanulni. Ha elég időt és figyelmet fordít a helyes fogmosásra, nagyon sokat tehet a fogak, a szájüreg egészségéért, és ritkábban szükséges fogorvost felkeresni. A lepedék folyamatosan képződik a szájban, ezért nem szabad megfeledkezni az eltávolításáról. A fogak között, a nehezen elérhető területeken is könnyen megtapad, és minél több halmozódik fel, annál nagyobb az esélye, hogy gyulladást, szuvasodást, vagy egyéb problémát okoz. Az otthoni fogápolás során célszerű a fogakat legalább napi kétszer alaposan megmosni. Sokan nem gondolnak az otthoni fogápolásnál a nyelv felszínének tisztítására, ami szintén lényeges feladat, hiszen a nyelv redőiben könnyen megbújnak a kórokozók. Az otthoni fogápolás feltételeihez tartozik a kiváló minőségű fogkefe és fogkrém beszerzése, mivel sok múlik azon, hogy mivel tisztítja a fogait. Minden száj, fog és fogköz különbözik, ezért az ideális szájápolást az egyéni adottságokhoz, életkorhoz mérten szükséges meghatározni.

Ebben segítünk Önnek Fogtündér Fogászati Rendelőnkben! Hasznos tanácsokkal látjuk el, hogy minél egyszerűbb legyen az otthoni fogápolás, és kellemes környezetben ellenőrizzük a fogai állapotát. Amennyiben problémája van, igyekszünk a megfelelő kezelést minél rövidebb időn belül elvégezni. Informálódjon részletesen a szolgáltatásunkról a www.fogtunderek.hu weboldalon, és keressen bennünket bizalommal a 06-23-356500-as telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@fogtunderek.hu e-mail címünkre!