Életmód tanácsadás

Szenvedélybetegség leküzdése megbízható segítséggel

Szenvedélybetegség

Szenvedélybetegségben szenved a családtagja vagy az ismerőse, és szeretne neki segíteni? Egyedül nem sikerül a káros szenvedélyéről leszokni? Klinikai szakpszichológus támogatásával leküzdhető a probléma!

Az egészséges életmód megvalósításának sok tényezője van. Az emberek életében fontos szerepet játszanak a magánéleti és a munkahelyi kapcsolatok, az anyagi helyzet, valamint a fennálló körülmények is. A személyiség fejlődése során a gyermekek a szülőket tekintik példának, a viselkedésüket, szokásaikat fogadják el. A felnőttkorban jelentkező problémák, konfliktusok megoldása sok esetben nem egyszerű. Akik nem megfelelően kezelik a kialakult helyzeteket, vagy egyáltalán nem tudják megoldani, azoknak még tovább bonyolódik az élethelyzetük. A megoldás hiányában sokan keresnek valamilyen enyhítő, figyelemelterelő, vagy nyugtató (pót)cselekvéseket, amelyek gyakran olyan szerek használatával járnak, amik hosszú távon károsak az egészségre. Szenvedélybetegségek alakulhatnak ki, ha az illetőnek gyakran vagy állandóan szüksége van a bizonyos anyagra vagy tevékenységre, amibe belemenekülve rövid időre jobban érzi magát. A szenvedélybetegségek közé tartozik az alkoholizmus, a dohányzás, a drogfogyasztás mellett a szerencsejáték is. Ha valakinek nem a kedélyállapot javítása a célja, hanem a kilátástalan anyagi helyzetét szeretné megoldani szerencsejáték segítségével, akkor gyakran ez is függőséget okozhat. A szenvedélybetegségek tovább nehezíthetik a kialakult helyzetet, súlyos egészségkárosodáshoz is vezethetnek, és negatívan hatnak a környezetre. Az ilyen problémával küzdő ember megnehezítheti, megszomoríthatja a családtagjai, az ismerősei életét, és komoly veszélyt is jelenthet a számukra. A szenvedélybetegségből meg lehet gyógyulni, de ezt egyedül nehéz megvalósítani, ezért célszerű mindenképp pszichológust segítségét kérni. Ha a családjában, vagy az ismerősei körében szenvedélybetegséggel küzd valaki, akkor azzal segíthet neki a legtöbbet, ha javasolja, hogy keressen fel egy tapasztalt szakembert.

Szabaduljon meg a szenvedélybetegségétől, és legyen újra egészséges, kiegyensúlyozott élete! Ebben segít Sólyom-Tóth Tamás klinikai szakpszichológus, aki többféle módszer alkalmazásával teszi lehetővé a szenvedélybetegségek leküzdését. Jusson bővebb információhoz a www.pszicho-menta.hu weboldalon, és egyeztessen időpontot a 06-30-6116477-es telefonszámon, vagy a solyomttamas@yahoo.com e-mail címen!