Életmód tanácsadás

Viselkedés és magatartás: az élet meghatározó tényezői

Szeretné jobban megismerni a személyiségét? Örülne, ha teljes képet kaphatna a különböző viselkedés és magatartás mintákról? Annak érdekében, hogy egészséges, és kiegyensúlyozott élete legyen, érdemes erről a témáról minél többet tudni.

Az ember egyedfejlődése során állandóan változik a személyisége. Már a magzati korban érik hatások az élőlényt. A születés mindenki életében fontos esemény. Optimális esetben rendben zajlik a 9 hónap fejlődés, és komplikációmentes lesz a születés. A csecsemőkortól kezdve egészen a kisgyermekkorig a személyiség fejlődésében óriási jelentősége van a tapasztalatoknak, és a kapott mintának. A gyermek életében a példát a szülők adják, akik viselkedése és magatartása lesz a kiindulópont, és ez jelentős mértékben meghatározza a későbbi éveket. Az iskolában semmilyen ismereteket nem nyújtanak a lelki és szellemi témával kapcsolatban. A serdülőkorban már óriási igény alakul ki az ember komolyabb megismerését illetően. Egy felnőtt ember személyiségét sok tényező határozza meg, de lehetőség van a változtatásra. Ahhoz, hogy valaki boldog, kiegyensúlyozott életet tudjon élni, fontos, hogy megfelelő viselkedés és magatartás jellemezze őt, és a környezetét is. Az egészséges életmód alapfeltétele a testi egészség mellett a nyugodt, harmonikus életvitel. A betegségek megelőzése érdekében is célszerű ezzel a témával foglalkozni, mivel ha kiegyensúlyozott a lelkiállapota, helyes a viselkedése és magatartása, valamint ügyel arra, hogy ilyen emberek vegyék körül, akkor konfliktusmentes, boldog életet élhet. A magánélet, a családi élet kihatással van a munkára, és az egyéb teendők ellátására is.

Ha szeretne ezzel a témával foglalkozni, keressen meg egy szakembert, aki részletes ismereteket nyújt Önnek a viselkedésről és magatartásról! Sok kutató foglalkozik a viselkedéssel és magatartással, valamint pszichológusok, pszichoterapeuták és orvosok kedvelt témái közé tartozik. A személyiség jellemezőiről, a viselkedésről és magatartásról sok olvasnivalót találhat, rengeteg könyv segíti Önt a tájékozódásban. Az alapos ismeretek megszerzése sokkal könnyebb, ha egy tapasztalt szakember véleményét hallgatja meg.

Ismerje meg Szabó Margit személyiség modelljét, ami sokat segíthet Önnek is! Tudja meg, hogy miért fontos a viselkedésre és magatartásra nagy figyelmet fordítani! A személyiség modell 2. dimenziója alapján képet kaphat arról, hogyan hatnak egymásra a lelkiállapot, az érzelmi folyamatok, valamint a viselkedés és magatartás. Olvasson részletesen erről a www.szmszm.hu weboldalon, és bármilyen kérdése, észrevétele van, küldjön e-mailt a szabomargit4@gmail.com címre!