Oktatás

Munkavédelmi oktatás a balesetek elkerülése érdekében

munkavédelmi oktatás

Ha intézmény vezetője, létesítményt üzemeltet, vagy más vállalkozói tevékenységet folytat, nem szabad megfeledkeznie a munkavédelmi oktatásról. Feladata gondoskodni arról, hogy a munkavállalók egészségükre veszélytelen környezetben tudjanak dolgozni. Munkavédelmi oktatáson mindenki részletesen megismerheti a munkabiztonsággal kapcsolatos információkat.

Minden munkaterületen fontos a biztonság megteremtése, a balesetek megelőzése. Ennek érdekében elengedhetetlen a megfelelő környezet kialakítása, és a munkavállalók, az adott épületben rendszeresen tartózkodók informálása. Erre a célra szolgál a munkavédelmi oktatás, aminek a rendszeres időközönkénti megszervezése a munkáltatók kötelessége. A munkavédelmi oktatást csak szakember tarthatja, ezért Önnek is fel kell vennie a kapcsolatot olyan szolgáltatóval, ahol ezzel a tevékenységgel foglalkoznak. Minden munkavédelmi oktatásnak két részből kell állnia, mert az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása egyaránt nélkülözhetetlen. A munkáltató és a munkavállaló jogainak, kötelezettségeinek megismerése, az elsősegélynyújtás alapjai, az egyéni védőeszközök tárolása és használata, valamint a munka- és üzemi balesetekkel kapcsolatos tudnivalók mind lényegesek. Rendkívüli esemény, például baleset bekövetkezésekor még inkább fel kell hívni a figyelmet a kockázatokra, ezért ilyen esetben is az eseményt követően kötelező a munkavédelmi oktatás.

Gondoskodjon arról, hogy a munkavállalók átfogó képet kapjanak a biztonságos munkavégzés követelményeiről! Előzze meg a baleseteket, és biztosítsa a megfelelő környezetet! Szervezze meg a munkavédelmi oktatást a mi segítségünkkel! Cégünk, a SZAMEI Kft. szakemberei több éves tapasztalattal vállalják a munkavédelmi oktatás lebonyolítását. Részletesen olvashat a tevékenységünkről, a képzésekről a www.szamei.hu weboldalon. Intézményben, vagy esetleg a vállalkozása munkaterületén van szükség a tűz- és munkavédelmi tájékoztatásra, forduljon hozzánk bizalommal! 

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-428-2313-as telefonszámon, vagy a szamei@szamei.hu e-mail címen!